Musical (2013)


Musique: Michiel van den Boer
Paroles: Bart Mijnster
Livret: Bart Mijnster
Production à la création:

Prins Victorian, Ron Link, moet van zijn vader, de koning, Mark Willekens eindelijk eens gaan trouwen en dan het liefst met een dame van stand. Er wordt een bal georganiseerd waar alle meisjes tussen de achttien en de vijfentwintig jaar uit het hele land voor zijn uitgenodigd. Tijdens het bal moet hoofdlakei Boudewijn, Koen Iking, ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt.

In het huis van Assepoester, Sita Vermeulen, zijn de voorbereidingen voor het bal ook in volle gang, maar Assepoester mag van haar gemene stiefmoeder, Esther van Santen, niet mee naar het bal. De lelijke dochter Priscilla, Sandra Dijkstra, mag van stiefmoeder wel naar het bal. Stiefbroer Govert, Michael van Hoorne, moet ervoor zorgen dat de prins met Priscilla danst. Maar als Govert zelf mocht kiezen zou hij veel liever met Assepoester dansen dan met Priscilla.

Assepoester is heel verdrietig dat ze niet mee kan, maar als de Goede fee, Liset Vrugteveen, verschijnt tovert zij voor Assepoester een prachtige baljapon, glazenmuiltjes en een koets, zodat Assepoester toch nog naar het bal kan. De Goede fee waarschuwt wel dat als de klok twaalf uur slaat de betovering wordt verbroken. Assepoester is dolgelukkig en gaat naar het bal, waar de prins haar zelfs ten dans vraagt. Totdat de klok twaalf slaat en Assepoester wegrent, zonder verder iets over zichzelf verteld te hebben tegen de prins. Maar tijdens het wegrennen verliest Assepoester één van haar glazen muiltjes, op de trap van het paleis. De prins vindt het schoentje en kondigt aan dat diegene die het schoentje past, het meisje is waarmee hij gaat trouwen.Aucun dossier informatif complémentaire concernant Assepoester (van den Boer)

Aucun dossier informatif complémentaire concernant Assepoester (van den Boer)


Version 1

Assepoester (van den Boer) (2013-10-Nederland)

Type de série: Original
Théâtre: Nederlandse Tour ( - Pays-Bas)
Durée : 6 mois 2 semaines
Nombre :
Première Preview : 12 October 2013
Première: 12 October 2013
Dernière: 25 April 2014
Mise en scène : Bas Groenenberg
Chorégraphie : Sanne Selbeck
Producteur :
Star(s) :
Avec: Sandra Dijkstra (Stiefzus), Mac Gillavry (Godelieve), Michael van Hoorne (Stiefbroer), Ron Link (Prins Victorian), Bart Mijnster (Boudewijn), Marinka Rijnsaard, Esther van Santen (Stiefmoeder), Sita Vermeulen (Assepoester), Liset Vrugteveen (Goede Fee/Vivianne), Mark Willekens (Koning Louis)

 Pas encore de video disponible pour ce spectacle